De laatste jaren hebben we steeds meer wandelaars mogen begroeten op onze avondwandelvierdaagse. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee, maar een groter wordend evenement heeft ook nadelen.

We hebben gezien dat bij de verversingsposten de verkeerssituaties heel gevaarlijk zijn geworden. Kinderen lopen zo de straat over en auto’s rijden rakelings langs de deelnemers. Groepen belemmeren het verkeer. Bovendien duurt het vrij lang voordat iedereen is voorzien van een hapje en/of drankje en dan weer in beweging komt. Als iedereen normaal doorloopt, heeft iedereen het makkelijker (ook de deelnemers zelf). Een vloeiende stroom mensen is makkelijker te begeleiden door onze verkeersregelaars, dan een stroom mensen die met horten en stoten langskomt.

We hebben als organisatiecomité moeten besluiten dat de verenigingen/scholen geen drinken en/of eten mogen uitdelen. De deelnemers dienen zelf een flesje drinken mee te nemen. Uiteraard staat wel de uitdeelsponsor op de route, zodat de deelnemers toch nog iets krijgen onderweg.

Wij hopen dat iedereen met deze maatregel in kan stemmen.

Mocht u op- en/of aanmerkingen hebben, dan horen wij het graag.

AvD-Cie.

Categorieën: AVD